När sommaren är här har många semester och då vill vi gärna hitta på roliga saker och delta i olika aktiviteter. Har du ingen utlandsresa bokad? Oroa dig inte, det finns fullt med saker att göra här hemma. Oavsett vart i Sverige du bor har du möjlighet att få en härlig semester.

kivikSkåne är känt för sina öppna landskap och sina stränder men det finns mycket annat att se i Sveriges sydligaste del. Ett omtyckt event är den årliga marknaden i Kivik, vid namn Kiviks marknad som hålls i slutet av juli. Marknaden besöks årligen av runt 100.000 människor och är den största i sitt slag i Sverige. Där kan du köpa allt från småprylar till möbler och dessutom gå på tivoli. Är du i Skåne i slutet av Augusti rekommenderas också en tur till Malmö där Malmöfestivalen hålls. Malmöfestivalen är en gigantisk festival där olika artister bjuds in och hundratals matstånd kommer till stan. På invigningskvällen hålls en gemensam kräftskiva på stora torget och där finns också karuseller och möjlighet att prova på aktiviteter som klättring.

För den sportintresserade hålls ett spännande evenemang i Göteborg under sensommaren den 5 september vid namn ‘The Color Run’. Evenemanget, som är inspirerat av Holifestivalen i Indien, går ut på att man springer ett lopp klädd i vita kläder och varje gång man sprungit en kilometer kastas det vackra pulverfärger på en. Du kommer att se ut som en livs levande regnbåge när loppet är avslutat.

grona-lund-logoÄr du i Stockholm rekommenderas ett besök på Gröna lund. Under sommaren fullständigt blomstrar nöjesparken och du har möjlighet att se artister som Ola Salo och Linnea Henriksson uppträda. Bor du i Stockholm kan det vara en god ide att köpa Gröna kortet och få fri entre till nöjesparken. På spritmuseet som ligger på djurgårdsvägen i Stockholm hålls just nu en intressant utställning om ölet och dess historia och tillverkning, som du kan gå på för runt 100 kronor.

Bor du längre norr ut så finns det också en hel del att göra. I Norrlands största stad Umeå hålls den årliga mässan ‘Stora Nolia’ med ett fullspäckat schema med teman som hälsa och skönhet, trädgård och fiske. Det finns med andra ord någonting för alla och du har möjlighet att både fynda och knyta viktiga kontakter i näringslivet.

Ska du vara i Sverige hela sommaren? Grattis! Oavsett vart i Sverige du bor har du möjlighet att få en riktigt härlig semester.