Goda nyheter för alla Game of Thrones fans därute! Det är nämligen bekräftat att den svenska skådespelaren Max Von Sydow kommer att medverka i den sjätte säsongen av den populära tv-serien som de för närvarande håller på att filma.

Enligt Entertainment Weekly kommer skådespelaren att spela rollen som ‘Three-eyed raven’ (på svenska: den treögda korpen). Denna karaktär har varit återkommande i både första, tredje, fjärde och sjätte säsongen men visas först i mänsklig form i den fjärde säsongen. Tidigare har karaktären endast förekommit som en svart korp med tre ögon i Bran Starks drömmar och visioner. Den första gången den treögda korpen visades i mänsklig form i serien (i säsong fyra) vad det faktiskt en annan skådespelare vid namn Struan Rodger som axlade rollen. Inför den fjärde säsongen har produktionsbolaget istället valt att ge rollen till den svenske skådespelaren Max Von Sydow.

max-von-sydowMax Von Sydow är 86 år gammal och har hunnit med en hel del i sina dagar. I början av sin karriär arbetade skådespelaren ofta med den prisade regissören Ingmar Bergman i produktioner som Misantropen och Faust. Von Sydow fick dessutom spela huvudrollen i klassikern Det sjunde inseglet som fått stor internationell uppmärksamhet. För von Sydows del innebar filmens framgång att han fick möjligheter att medverka i amerikanska filmer, första gången i rollen som Jesus i The greatest story ever told. Sedan dess har hans karriär varit gynnsam och han har deltagit i flera kända Hollywood produktioner liksom fortsatt att medverka i svenska filmer. Med andra ord får den svenske skådespelaren anses vara mer än lämpad för en roll i Game of Thrones.

Game of Thrones är baserad på romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R Martin. Serien utspelar sig på en fiktiv kontinent som benämns som Westeros (även kallad ’De sju kungarikena’) där flera mäktiga familjer kämpar om att få styra rikena. Serien är påkostad och första säsongen har beräknats vara den dyraste tv-serien som hittills spelats in. År 2015 blev det klart att en sjunde säsong ska spelas in och producenterna kämpar även på en åttonde säsong.