Är du en av dem som deppar för att det blir kallare ute och för att du måste byta ut bikinin mot en kappa? Häng inte läpp. Hösten är underbar och när det blåser och regnar ute kan du trösta dig med att det finns många roliga program att se fram emot som börjar sändas till hösten.

idolo-logoDen sjuttonde augusti har ”Idol 2015” premiär i TV 4, något som många är peppade inför. Enligt kanalen blir detta sista gången den nuvarande juryn medverkar och åker på turné för att leta upp Sveriges nya superstjärna. Programmet kommer under auditionerna de första fyra veckorna att hållas varje måndag, tisdag och onsdag. Under slutauditionen kommer programmet istället endast att sändas varje fredag klockan åtta. En annan god nyhet från TV 4 är att den femte säsongen av den numera legendariska humorserien ”Solsidan” har premiär i höst.

I TV 3 är den populära serien ”Svenska Hollywoodfruar” tillbaka. Isabel Adrian, som varit med i tre tidigare säsonger, gör comeback och ersätter bondbruden Britt Ekland. Serien har premiär i september 2015. Den 31 Augusti har dessutom den omsusade skandalsåpan ”Paradise hotel” premiär på kanalen. Programmet vann faktiskt kristallen 2014 för årets bästa dokusåpa och kanske blir årets säsong lika spännande.

Den 25 augusti har ”Ett jobb för Berg” premiär i kanal 5. I programmet kommer tv profilen Carina Berg att besöka olika kända svenskar som till exempel Fredrik Eklund och Marie Göranzon på deras arbetsplats. I första avsnittet får hon följa med stjärnkocken Leif Mannerström i Göteborg, till hans restaurangen kometen.

doobidoo-logoÄr du sugen på en klassiker? Då behöver du faktiskt bara vänta tills fredagen den 21 augusti. Då startar nämligen SVTs Doobidoo. På premiären tävlar Pernilla Wahlgren och Björn Källman mot Jessica Andersson och Bruno Mitsogiannis. Programledaren är som vanligt Lasse Kronér. På SVT 1 kommer även programmet Atleterna att ha premiär på lördagen den 22 augusti. I åtta avsnitt kommer vi att få följa 16 atleter i 11 olika idrottsgrenar där Kajsa Bergqvist och Per Fosshaug erbjuder coaching och expertis till atleterna.

Är du en av dem som är deppig för att hösten är här? Var inte det. I höst finns det definitivt någonting för alla på TV och en hel del svenska produktioner att se fram emot när dagarna blir mörkare.