Nästan alla människor gillar någon typ av musik och musikbranschen i Sverige blomstrar. De totala intäkterna för den svenska musikbranschen uppgick till 7,6 miljarder kronor år 2013, enligt organisationen ‘Musik Sverige’. Det finns några svenska artister som är speciellt populära och vi frågar oss vilka Sveriges hetaste artister egentligen är och hur de har kommit dit de är idag?

zara-larssonEn av Sveriges mest uppmärksammade och omtalade artister är Zara Larsson, som har varit aktiv redan som 10-åring, då hon vann tävlingen ‘Talang’ 2008. I år firade artisten ytterligare triumfer då hon fick en Rockbjörn i kategorin Årets kvinnliga liveartist. I juni 2015 släppte sångerskan låten ‘Lush life’ som en månad senare hamnade på Spotifys svenska topplista. Hon var också sommarpratare i P1 och som sjuttonåring kan hon stoltsera sig med att vara programmets hittills yngsta sommarpratare. Zara har fått en hel del uppmärksamhet på grund av sina feministiska uttalanden och hon är en tjej som inte räds att säga vad hon tycker.

En annan artist som är på mångas läppar just nu är Danny Saucedo. Efter att inte ha släppt några nya singlar under 2014, är han nu tillbaka med två låtar som snabbt tog sig in på Spotifys svenska topplista. Låtarna heter ‘Brinner i bröstet’ och ‘Dör för dig’, den sistnämnde ligger för närvarande tvåa på Spotifys lista, tätt efter Zara Larssons ‘Lush life’. Danny har länge hållit på med musik och som barn studerade han vid Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm.

aviciNär det kommer till framgångar utomlands finns det en svensk som utmärker sig. Denne svensk är discjockeyn och musikproducenten Avicii. För närvarande ligger hans singel ‘Waiting for love’ elva på den globala Spotifytopplistan men flera av hans låtar har tidigare legat längst upp på toppen. ‘Waiting for love’ släpptes i maj 2015 och har sålt platina i både Australien och Italien.

Musikindustrin i vårt land blomstrar, och de finns många duktiga artister i Sverige. Det framkommer att hårt arbete och en stor passion har tagit dem dit de är idag.