Är man bloggare har man möjlighet att skapa en stor plattform att nå ut till folk på. Men det finns tusentals bloggar i omlopp och del bloggare är givetvis större och mer omtyckta än andra. Vilka bloggare är mest omtyckta och vad behöver egentligen man för att lyckas i bloggvärlden?

kenzaSveriges mest populära privatbloggare, med ca 441,400 unika besökare per vecka, är Kenza Zouiten. Med unika besökare menar man antal besök per timme från en viss IP-adress. Kenza Zouiten har bloggat sedan år 2006 och skriver öppet om sitt liv, mode och sitt arbete som designer, modell och storbloggare. Bloggerskan är hyllad för sina estetiskt vackra bilder, för sitt engagemang och sin känsla för stil. För sin ansträngningar utsågs hon bland annat i Finest Awards 2015 till årets modebloggare. Hon säger själv att anledningen till att hon ville börja blogga är för att hon kände en längtan efter att dela med sig av sitt liv, och hennes längtan har utan tvekan lönat sig. Förutom att vara Sveriges största privata bloggare, är hon också den bloggare som tjänar bäst. I sitt senaste bokslut visade det sig att bloggerskan tjänat 5,6 miljoner kronor under det senaste 1,5 åren.

blondinbellaEn annan populär bloggerska är Isabella Löwengrip, alias Blondinbella. Hon räknas inte som en privat bloggare likt Kenza, utan driver istället en proffsblogg och beräknas ha ca 902,600 unika besökare varje vecka. Isabella har bloggat sedan hon var i yngre tonåren och startade sitt första företag, Blondinbella AB, som 15-åring. Idag, nio år senare, driver hon 5 företag och är delägare i flera. I bloggen får man följa med i Löwengrips fartfyllda liv som entreprenör och småbarnsmamma till sonen Gillis och dottern Sally. Löwengrip ger gärna tips till sina läsare om hur man skapar en stor populär blogg och hon säger bland annat att namnet på boggen är viktigt och ska vara lätt att komma ihåg. E annat avgörande beslut är att hitta en nisch eller inriktning till sin blogg, till exempel kan du blogga om skor eller om hästar beroende på vad du är intresserad av. På så vis blir det dessutom lättare att hitta annonsörer. Blondinbella har hyllats som en bra förebild för unga tjejer då hon verkligen tar för sig, men har också fått motta kritik för hennes åsikter kring bland annat könsroller.

Kenza och Blondinbella, som är två av de största svenska bloggerskorna, verkar gemensamt ha en stor passion för sitt bloggande och därtill är de duktiga på att skildra sin vardag på ett sätt som intresserar andra.

Hur man då lyckas i bloggvärlden? Har det med tur att göra, eller är det skicklighet? Det finns olika svar på den frågan. Det viktigaste kanske ändå är att man är engagerad och lägger ner mycket tid på sin blogg.