För den verkligt sportintresserade är det inte alltid helt lätt att hänga med i svängarna och ha koll på vad som sänds när och framför allt var. Kanalerna slåss om tillstånden för att få sända olika sporthändelser och tilldragelser och det är inte längre självklart att de som endast har ett basutbud av kanaler hemma kan följa alla sporter och arrangemang som de önskar se. I många fall krävs det att man har ett större kanalutbud eller till och med att man är beredd att teckna avtal för en eller flera betaltjänster för att kunna se den sport eller de matcher som man är intresserad av.

Det finns egentligen fyra aktörer som är att räkna med när det gäller den svenska marknaden för tv- sänd sport. Det är SVT, TV4-gruppen, Viasat och Discovery Network Sweden. Dessa grupper har i sin tur sedan en mängd kanaler inom den egna organisationer som sänder olika sporter. SVT har till exempel bara kanal 1 och 2 samt SVT24, Kunskapskanalen och självklart sin streamingtjänst SVT Play. Viasat däremot har hela 10 kanaler som alla är speciellt inriktade på olika områden inom sportvärlden.

Bra tv- guider

Förutsatt att man har möjlighet att ha alla de tjänster som krävs för att följa favoritsporten- eller sporterna, hur får man koll på vad som sänds? Det finns en uppsjö av tv-guider som fokuserar på sportsändningar, men långt ifrån alla är något att ha. Är man ute efter en seriös och lätthanterlig tjänst som kan förse en med all information som krävs för att ständigt vara uppdaterad om det senaste inom sportsändningar finns det egentligen bara två val: sporttvguiden.se eller sporttv.nu. Dessa båda sajter uppfyller alla kriterier som den dedikerade sportälskaren kan ha. Här samlar man alla aktuella sändningar inom sportvärlden som visas i Sverige. Sidorna tillhandahåller lättillgänglig information och har smidiga söksystem som låter användarna hitta exakt den sport eller den match man är ute efter och alla dess detaljer.